Pusić: Hrvatska neće usloviti Srbiju na putu u EU

Izvor: Radio 021, 17.Nov.2014, 21:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pusić: Hrvatska neće usloviti Srbiju na putu u EU

Hrvatska Srbiji na putu u članstvo neće postaviti "nijedan novi dodatni uslov, već isključivo one uslove i merila koje Hrvatska ispunjavala na svom putu u članstvo Evropske unije i ništa novo i ništa drugačije od onog što je Hrvatska trebalo da ispuni na tom putu", izjavila je danas šefica hrvatske diplomatije Vesna Pusić.

Pusić je naglasila da "bilo koje bilateralne teme, koje imamo, mislim da smo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << sposobni da rešimo međusobno". Ona je time odgovorila na pitanje agencije Beta da objasni da li znači da će Hrvatska postaviti nove dodatne uslove Srbiji, imajući u vidu izjavu hrvatskog ministra Orsata Miljenića da će Hrvatska na putu Srbije ka članstvu u EU zahtevati da srpske vlasti ispune niz uslova, uključujući izvođenje pred sud nekih osumnjičenih za ratne zločine, posebno u slučaju Ovčara.

Pusić je naglasila da "svi uslovi koji su važili za Hrvatsku, važe i za Srbiju, i to ne kao posebni hrvatski uslovi, već kao uslovi EU". "To je važno za novi početak za svaku zemlju u regionu i", kako je navela, "sastavni je deo funkcionisanja pravne države".

Vesna Pusić je želela da podvuče da je u ovom trenutku važno za zemlje regiona i sve ostale da se reši pitanje "natprirodne ludosti zvane Šešelj".

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.