Prvo dovesti EU u red, onda primiti Zapadni Balkan

Izvor: EurActiv Srbija, 20.Sep.2016, 09:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvo dovesti EU u red, onda primiti Zapadni Balkan

Vodji Evropske unije većinom smatraju da najpre "svoju kuću moraju dovesti u red", a potom razmotriti dalji proces prijema novih članica, ali je politika proširenja neophodna za planiranje budućnosti EU, ocenio je Ivan Korčok, državni sekretar za evropske poslove Slovačke, predsedavajuće EU. Čelnik briselskog ureda nemačkog Instituta za medjunarodna i bezbednosna pitanja Dušan Reljić ocenio je da bi za Zapadni Balkan već sada trebalo otvoriti fondove koji su dostupni članicama, jer su ove zemlje geografski i fizički već u EU.
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

SLOVAČKI DRŽAVNI SEKRETAR OTKRIVA: Plan je prvo dovesti EU u red, onda primiti Zapadni Balkan

Izvor: Kurir, 20.Sep.2016

...Čelnik briselskog ureda nemačkog Instituta za međunarodna i bezbednosna pitanja Dušan Reljić ocenio je da bi za Zapadni Balkan već sada trebalo otvoriti fondove koji su dostupni članicama, jer su ove zemlje geografski i fizički već u EU Korčok je u izlaganju u raspravi o proširivanju u...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.