Prva godišnjica članstva Hrvatske u EU

Izvor: EurActiv Srbija, 01.Jul.2014, 15:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prva godišnjica članstva Hrvatske u EU

Prvu godinu članstva Hrvatske u EU obeležile su ekonomske teškoće, čije rešavanje su otežavale i unutrašnje političke razmirice. Analitičari ocenjuju da Hrvatska nije uspela da iskoristi ulazak u EU kako bi podstakla oporavak ekonomije i pokrenula ključne ekonomske reforme, dok hrvatski lideri ukazuju da se u prvoj godini članstva nisu mogle očekivati ogromne promene. Hrvatski zvaničnici smatraju da je ta zemlja imala koristi od prve godine članstva, ali ističu da napredak i korišćenje tih prednosti zavisi pre svega od same Hrvatske.
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

Ekonomija posrće, a jača represija nad manjinama

Izvor: Politika, 02.Jul.2014, 11:06

Godinu dana nakon ulaska Hrvatske u Evropsku uniju, predsednik i premijer kažu da nije bilo realno očekivati ogromne iskorake ..Za minulu godinu otkako se pridružila Evropskoj uniji, Hrvatska, kako ocenjuju hrvatski analitičari ali i političari na vlasti, nije uspela da iskoristi prednosti koje...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.