Protesti protiv novih mera vlade paralisali Atinu

Izvor: Studio B, 14.Dec.2010, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protesti protiv novih mera vlade paralisali Atinu

Atina je danas blokirana velikim saobraćajnim gužvama nastalim zbog obustave javnog prevoza na 24 sata, koja je deo protesta zbog plana vlade da smanji plate u javnim preduzećima

Nijedan metro, tramvaj, autobus ni trolejbus ne saobraćaju gradom, a za posle podne zakazane su demonstracije ispred zgrade parlamenta, istovremeno kada poslanici raspravljaju o spornom zakonu.

Predlog zakona koji podržavaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << EU i MMF predviđa smanjenje plata većih od 1.800 eura za 10 do 25 procenata u svim javnim preduzećima (elektroprivredi, javnom prevozu, pošti).

Vlada takođe treba danas da razmotri predlog zakona o restruktuiranju javnog prevoza u Atini koji podrazumeva smanjenje plata i uspostavljanje nove kadrovske politike.

Obustava saobraćaja je deo opšteg protesta protiv mera koje traže EU i MMF da bi se Grčka izborila sa dužničkom krizom.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Atina zamrznuta na tri sata

Izvor: S media, 14.Dec.2010

Zaposleni u javnom i privatnom sektoru u Atini danas su obustavili rad na tri sata, zbog najavljenih mera štednje neophodnih za dobijanje 110 milijardi evra zajma od Evropske unije i Medjunarodnog monetarnog fonda...Prekid rada od 10 do 13 sati prethodi 24-časovnom štrajku koji je najavljen za sutra...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.