Protest u Kijevu spremljen spolja

Izvor: B92, 02.Dec.2013, 18:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Protest u Kijevu spremljen spolja"

Jerevan -- Putin je izjavio da demonstracije protiv odluke Ukrajine da ne potpiše sporazum sa EU o pridruživanju liče na "pogrom", a ne na "revoluciju".

"Događaji u Ukrajini više liče na pogrom nego na revoluciju. To nema mnogo veze sa odnosima Ukrajine i EU. Te akcije su pripremljene spolja. Vidimo da su dobro organizovane grupe uključene", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao je Putin u Jerevanu, tokom posete Jermeniji.

"To je pokušaj destabilizacije legitimne vlade", dodao je ruski predsednik, ocenivši da su protesti povezani sa unutrašnje- političkim sporovima i da predstavljaju "lažni početak" predsedničkih izbora kojima je vreme tek 2015. godine.

Hiljade demonstranate u Kijevu danas su blokirale sedište Vlade i zahtevaju odlazak vladajuće strukture sa vlasti, zbog odbijanja sporazuma sa EU.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Protest u Kijevu spremljen spolja"

Izvor: Akter, 02.Dec.2013

Putin je izjavio da demonstracije protiv odluke Ukrajine da ne potpiše sporazum sa EU o pridruživanju liče na "pogrom", a ne na "revoluciju"

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.