Protest poljoprivrednika

Izvor: BKTV News, 25.Apr.2012, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest poljoprivrednika

Poljoprivrednici iz Srbije, nezadovoljni novim načinom subvencionisanja proizvodnje po kilogramu predate robe, počeli su danas protestne vožnje na više od 100 mesta u Vojvodini i Centralnoj Srbiji, rekao je agenciji Beta član Organizacionog odbora protesta poljoprivrednika Miroslav Ivković.
Poljoprivrednici zahtevaju da se vrati stari način subvencionisanja proizvodnje od 14.000 dinara po hektaru, da se produži rok za podelu bonova za dizel gorivo do 1. jula i da se primeni Strategija >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << ruralnog rezvoja jer je ona uslov za korišćenje sredstava iz IPA fondova EU.
Protesti poljoprivrednika su počeli u 10 sati na 80 mesta u Vojvodini i 27 mesta u centralnoj Srbiji', kazao je Ivković.
Kako je naveo, 'blokade se nalaze na putnim pravcima Subotica-Novi Sad, Subotica-Sombor, na prilazima Novom Sadu od Srbobrana i kod Iriga gde je kolona duga sedam kilometara, kao i na putu Šajkaš-Kovilj ka aptoputu'. Dodao je da se poljoprivrednici sa traktorima nalaze i u Titelu, Čenti, Opovu i Pančevu, gde kako je naveo, 'više od 500 traktora blokira rafineriju i azotaru'.
Ivković je kazao da će hitni slučajevi, kao i sva vozila koja prevoze stare i decu biti propuštana da prođu. Istakao je da do sada nije bilo problema sa policijom.
Prema njegovim rečima, nadležno ministarstvo mesec dana, od kada su poljoprivrednici predali zahteve, nije razgovaralo sa njima. On je ranije danas agenciji Beta kazao da su avansi, koje je država u međuvremenu počela da isplaćuje poljoprivrednicima, 'ponižavajući i beznačajni'.
'Oni su nam dodatna motivacija da nastavimo protest, jer smo se još jednom uverili da nećemo dobiti subvencije kao ranije, pošto je to samo oko 10 odsto prošlogodišnje pomoći', rekao je Ivković.
Izvor: vesti online
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.