Protest Albanaca u Tuzima zbog diskriminacije u CG

Izvor: Blic, 28.Dec.2011, 21:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest Albanaca u Tuzima zbog diskriminacije u CG

Grupa od stotinjak Albanaca protestovala je danas u Tuzima protiv, kako su naveli, diskriminacije Albanaca u Crnoj Gori.

Protest je organizovao Demokratski forum Albanaca, a na skupu su bile istaknute albanske zastave, kao i zastave Crne Gore, Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije.

Organizatori protesta u Tuzima pozvali su crnogorsku vlast da zaustavi asimilaciju Albanaca, navodeći da su osnovna prava te nacionalne manjine ugrožena.

Jedan >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << od osnivača Demokratskog foruma Vaselj Camaj je kazao da su prava Albanaca u Crnoj Gori ugrožena i da im je onemogućeno pravo na samostalnu opštinu, kao i na korišćenje zastave.

Predsednik Demokratskog foruma Anton Ljuljđuraj je pozvao albanske poslanike u crnogorskom parlamentu da podnesu ostavke i na taj način upozore na položaj sunarodnika u Crnoj Gori.

On je kazao da, i pored podrške na referendumu za nezavisnost, crnogorska vlast Albance ne doživljava ozbiljno i krši njihova osnovna prava.

Povezane vesti: Nekoliko hiljada Albanaca na protestu u Preševu UN podnet prvi američki izveštaj o ljudskim pravima u SAD

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.