Program za decu ometenu u razvoju

Izvor: B92, 01.Apr.2012, 21:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Program za decu ometenu u razvoju

U Klubu za decu i mlade u kragujevčkoj Školi za osnovno i srednje obrazovanje učenika sa smetnjama u razvoju "Vukašin Marković" organizovan je program za slobodno vreme, uz kreativne i zabavne radionice i takmičenja.

Klubovi za decu i mlade otvoreni su u Kragujevcu, Ivanjici i Beogradu prema projektu Centra za kvalitetno obrazovanje iz Beograda uz finansijsku podršku Evropske unije, u okviru programa podrške >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << civilnom društvu.

"U Klubu za decu i mlade svakodnevno se druže deca sa smetnjama u razvoju sa vršnjacima iz kragujevačkih osnovnih škola, a vreme provode prema interesovanjima, uz rad na računaru, korišćenje interneta, kreativne i zabavne radionice", rekla je stručni saradnik u školi "Vukašin Marković" Olivera Sretenović.

Ona je navela da učenici te škole, kao i oni koji su završili školovanje jedva čekaju da dođu u Klub koji radi od 13 do 16 časova i posvete se zajedničkim aktivnostima sa vršnjacima iz drugih škola.

Projekat "Klubovi za decu i mlade" sprovodi se od jula 2011. godine, a autorka projekta je Jelena Čoko iz Centra za kvalitetno obrazovanje u Beogradu.

"Osnovna ideja je bila da se deci sa smetnjama u razvoju koja su na neki način isključena obezbedi prostor i mogućnost da se druže sa svojim vršnjacima", rekla je Čoko.

Ona je podsetila da projekat zvanično traje do jula 2012. godine i ukazala da dalje aktivnosti zavisi od mogućnosti daljeg finansiranja.

"Postoji ogromna potreba za takvim servisima što potvrđuje izuzetna posećenost ovih klubova u Kragujevcu, Beogradu i Ivanjici", rekla je Čoko.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.