Proevropska opozicija i Janković i Jeremić u petak na sastanku sa Federikom Mogerini

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Mar.2017, 00:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Proevropska opozicija i Janković i Jeremić u petak na sastanku sa Federikom Mogerini

Visoka predstavnica Evropske unije za spojnu politiku i bezbednost Federika Mogerini sastaće se u petak u Beogradu sa predstavnicima proevropske opozicije i budućim predsedničkim kandidatima Sašom Jankovićem i Vukom Jeremićem.

Na sastanak će doći lider Demokratske stranke Dragan Šutanovac, poslanica i potpredsednica Pokreta Dosta je bilo Jasmina Nikolić i lider Socijaldemokratske stranke Boris Tadić.

Sastanak će se održati u Beogradu posle posebne >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << sednice Skupštine Srbije na kojoj bi Mogerini trebalo da održi govor poslanicima.

Na tu sednicu međutim neki opozicioni predstavnici najverovatnije neće doći, dok neki poput radikala žele da dođu, ali da bi je sprečili da govori.

U DS agenciji Beta je rečeno da DS smatra da je prekinut redovan institucionalni rad Skupštine što predstavlja ozbiljno kršenje svih demokratskih normi, ali da će na posebnu sednicu ipak doći i pozdraviti gošću iz inostranstva, ali da to ne znači da smatraju da Parlament normalno funkcioniše.

"DS od svog osnivanja neguje vrednosti demokratije, ljudskih prava i sloboda, vladavine prava, izgradnje institucija, socijalne pravde. Zastupajući te temeljne vrednosti svakog razvijenog i prosperitetnog društva, DS ostaje posvećena članstvu Srbije u Evropskoj uniji, ali i dovođenju Evrope u Srbiju", rečeno je u DS.

U pokretu ĐB rečeno je da će na sastanak sa Federikom Mogerini ići Jasmina Nikolić, ali da još nisu doneli odluku da li će prisustvovati posebnoj sednici.

Šefica poslaničke grupe "Nova Srbija - Pokret Za spas Srbije" Sanda Rašković Ivić rekla je agenciji Beta da "evroskeptične stranke" nisu ni pozvane na sastanak s Federikom Mogerini, a da posebnoj sednici Skupštine ona neće prisustvovati.

Rašković Ivić je kazala da neće da dođe na sednicu jer ne želi da daje legitimitet "velikoj laži i predstavi da Parlament normalno radi".

"Krajnje je licemerno zaustaviti rad Parlamenta na jedan mesec bez prave diskusije, a onda zvati Federiku Mogerini i davati lažnu sliku Parlamenta kako on normalno radi. To bi bilo davanje legitimiteta velikoj laži i urušavanju institucija", istakala je Rašković Ivić.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Proevropska opozicija i Janković i Jeremić u petak na sastanku sa Federikom Mogerini

Izvor: Beta, 03.Mar.2017

Visoka predstavnica Evropske unije za spojnu politiku i bezbednost Federika Mogerini sastaće se u petak u Beogradu sa predstavnicima proevropske opozicije i budućim predsedničkim kandidatima Sašom Jankovićem i Vukom Jeremićem.Na sastanak će doći lider Demokratske stranke Dragan Šutanovac, poslanica...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.