Produžen mandat Piteru Fejtu

Izvor: S media, 22.Feb.2011, 01:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Produžen mandat Piteru Fejtu

Savet Evropske unije za spoljne poslove odlučio je juče u Briselu da mandat specijalnog predstavnika EU na Kosovu Pitera Fejta produži do 30. aprila ove godine.

Fejtu je mandat isticao krajem februara, a odluka o produženju do aprila uvršćena je u zvanične zaključke sa današnjeg sastanka šefova diplomatije EU.

Kako je rečeno u Savetu EU, Fejtov mandat produžen je da bi Unija dobila >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << vremena da razmisli o načinu na koji će u budućnosti biti predstavljena u Prištini i produženje Fejtovog mandata treba posmatrati u kontekstu uspostavljanja Evropske diplomatske službe.

Ministri EU danas su tokom radnog ručka razgovarali i o situaciji u BiH i načinima na koji bi EU mogla dodatno ojačati svoju pomoć i podršku evropskim integracijama ove zemlje, kao i o naporima za formiranje nove vlade i hitnosti da se BiH pozabavi svojom reformskom agendom.

U okviru sastanka doneta je i odluka o potpisivanju i zaključivanju sporazuma EU i Crne Gore o uspostavljanju okvira za učešće Podgorice u operacijama EU za upravljanje krizama.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.