Pripreme za dijalog Beograd-Priština

Izvor: RTS, 02.Mar.2011, 19:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pripreme za dijalog Beograd-Priština

Posrednik EU Robert Kuper razgovarao sa šefom tima Vlade Srbije za pregovore sa Prištinom Borkom Stefanovićem o pripremama za početak dijaloga. Kuper se sastao i sa Editom Tahiri, vođom kosovske delegacije.

Šef tima Vlade Srbije za pregovore sa Prištinom Borko Stefanović potvrdio je Tanjugu da je sinoć u Beogradu razgovarao sa posrednikom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Evropske unije Robertom Kuperom o pripremama za početak dijaloga Beograda i Prištine.

"Reč je o redovnom sastanku u okviru priprema za razgovore", kratko je rekao Stefanović i dodao da je cilj Kuperove posete da sa stranama utvrdi dnevni red i datum početka dijaloga.

On je precizirao da će više detalja, pa i tačan datum početka pregovora moći da saopšti početkom iduće nedelje.

Posle posete Beogradu, Kuper se danas u Prištini sastao i sa Editom Tahiri, vođom kosovske delegacije.

Kuper je, kako se navodi u saopštenju kosovske vlade, kazao da pripreme sa obema stranama idu dobro, naglasivši njihov značaj za napredak tehničkog dijaloga Beograda i Prištine.

Kuperov boravak u Prištini je drugi po redu u poslednjih nedelju dana.

Prištinski elektronski mediji navode da se očekuje da među temama razgovora budu carinski punktovi na severu, zatim Ustavni sud, pitanje nestalih osoba i trgovinska pitanja između Kosova i Srbije.

Kako je ranije Tanjugu rekla portparolka visoke predstavnice EU Maja Kocijančić, među temama o kojima će se razgovarati su i teme koje se tiču unapređenja života običnih ljudi, kao što su katastri, vazdušni saobraćaj, tablice.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Tači: Razgovore sa Srbijom da odobri Skupština

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Mar.2011

PRIŠTINA -..Vlada Kosova odlučila je danas da se o razgovoru sa Srbijom najpre raspravlja u Skupštini Kosova...Kosovski premijer Hašim Tači je izjavio da Skupština Kosova "treba da kaže svoju reč o razgovorima sa Srbijom"...Prema njegovim rečima, dijalog će konačno okončati neprijateljstva...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.