Priprema deklaracije o pregovorima

Izvor: B92, 29.Avg.2013, 14:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priprema deklaracije o pregovorima

Beograd -- Odbor Skupštine Srbije za evroinegracije pokrenuo inicijativu za pripremu Predloga deklaracije o saradnji skupštine i vlade u procesu pregovora sa EU.

Danas formiranoj radnoj grupi dat je rok do 15. novembra, da u skladu sa uporednom praksom i na osnovu konsultacija sa svim relevantnim činiocima, načini predlog teksta, kako bi parlament o njemu mogao da se izjasni početkom decembra.

Predsednica >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odbora Nataša Vučković je, obrazlažući inicijativu, objasnila da bi se usvajanjem ovakvog dokumenta na najbolji način definisalo učešće skupštine u pregovorima.

Predstavnici svih poslaničkih grupa zastupljenih u odboru saglasili su se da je u interesu države da parlament na što jasniji i racionalniji način bude uključen u pregovore sa EU, i da bi, kada je reč o procesu evrointegracija, ustavom i zakonom definisane nadležnosti parlamenta trebalo precizirati deklaracijom ili rezolucijom.

Takvim dokumentom bi, kako su saglasni članovi odbora, još jednom bilo potvrđeno većinsko opredeljenje za evrointegracje.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sednica odbora za evropske integracije

Izvor: Beta Video, 29.Avg.2013

BEOGRAD - Sednica odbora za evropske integracije o pripremi predloga deklaracije o saradnji parlamenta i Vlade srbije u procesu pregovaranja sa EU. (pokrivalice)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Definisati učešća parlamenta u pregovorima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Avg.2013

Radna grupa za pripremu Predloga deklaracije o saradnji Skupštine i Vlade u procesu pregovora sa EU treba da definiše na koji način će parlament učestvovati u raznim strukturama pregovaračkog tima na političkom i ekspertskom nivou, izjavila je danas predsednica skupštinskog Odbora za evropske...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.