Prihvaćen predlog Irana o nastavku pregovora

Izvor: NaDlanu.com, 06.Mar.2012, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prihvaćen predlog Irana o nastavku pregovora

BRISEL, 6. marta 2012. (Beta-AP) - Pet stalnih članica Saveta bezbednosti UN i Nemačka prihvataju predlog Irana da se nastave pregovori o njegovom nuklearnom programu, saopštila je u utorak visoka predstavnica EU Ketrin Ešton.

BRISEL, 6. marta 2012. (Beta-AP) - Pet stalnih članica Saveta bezbednosti UN i Nemačka prihvataju predlog Irana da se nastave pregovori o njegovom nuklearnom programu, saopštila je u utorak visoka predstavnica >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << EU Ketrin Ešton.Ona je, u ime tih zemalja koje od Irana traže da obustavi proces obogaćivanja uranijuma, pozdravila poziv na nastavak pregovora koji je ovog meseca uputio iranski pregovarač o ovom pitanju Saed Džalili i izrazila optimizima u pogledu njihovog ishoda."EU se nada da će Iran pristupiti dugotrajnom procesu konstruktivnih razgovora s ciljem da se postigne istinski napredak u rešavanju dugotrajnih sumnji u vezi sa njegovim nuklearnim programom", navela je u saopštenju Eštonova.Vreme i mesto razgovora još nisu odredjeni.Zapad sumnja da Iran tajno radi na razvoju nuklearnog naoružanja, a postoji i rašireno mišljenje da bi Izrael iz predostrožnosti mogao izvršiti napad na Iran.Teheran poriče optužbe medjunarodne zajednice i insistira da je njegov nuklearni program namenjen isključivo u mirnodopske svrhe.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.