Pretplatiš se kod kuće, a gledaš program u celoj EU!

Izvor: NovaEnergija.net, 09.Feb.2017, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pretplatiš se kod kuće, a gledaš program u celoj EU!

Nizom dogovora o modernizaciji propisa Evropske unije o autorskim pravima, Evropljani će uskoro moći koristiti internet sadržaje na koje su pretplaćeni kod kuće i kada putuju širom EU.
Pregovarači evropskih institucija postigli su dogovor, koji bi državljanima zemalja članica EU trebalo da omogući korišćenje svoje pretplatu na filmove, sportska događanja, e-knjige, video igre ili muzičke usluge, >> Pročitaj celu vest na sajtu NovaEnergija.net << tokom putovanja unutar EU.
Dogovor će doneti Evropljanima konkretne koristi. Ljudi koji su se pretplatili na svoje omiljene serije, muziku i sportska događanja kod kuće, moći će u njima uživati i tokom putovanja Evropom.“
Reč je o novom važnom koraku prema ukidanju prepreka na jedinstvenom digitalnom tržištu“, izjavio je potpredsednik Komisije Andrus Ansip, zadužen za jedinstveno digitalno tržište.
Digitalne tehnologije otvaraju nove mogućnosti mobilne upotrebe kulturnih sadržaja, a građani ih rado koriste. Dogovorom se građanima otvaraju nove mogućnosti, a istovremeno se štite stvaraoci i producenti kulturnih ili sportskih sadržaja“, rekao je Tibor Navracsics, komesar za obrazovanje, kulturu, mlade i sport.
Buduća uredba omogućiće korisnicima da uslugama internet sadržaja tokom putovanja u EU pristupaju na isti način kao kod kuće.
Izvor: Seebiz

Nastavak na NovaEnergija.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NovaEnergija.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NovaEnergija.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.