Preti opasnost od nove moćne droge

Izvor: Radio 021, 06.Jun.2017, 16:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preti opasnost od nove moćne droge

Agencija za narkotike Evropske unije saopštila je danas da postoji rastuća pretnja po zdravlje zbog pojave nove sintetičke droge koja imitira efekte heroina i morfijuma.

U neuobičajenom izveštaju o narkoticima u Evropi, koji je danas objavila, agencija sa sedištem u Lisabonu takođe je izrazila zabrinutost zbog porasta broja smrtnih slučajeva predoziranjem u 2016, trećoj uzastopnoj godini u kojoj se povećao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << broj umrlih iz tog razloga.

Kako je agencija navela, mladi su izloženi rastućem broju novih i opasnih droga koje sadrže moćne sintetičke opijate sada dostupne i kao tečnosti i sprejevi za nos.

U proseku, agencija je identifikovala više od jedne nove psihoaktivne supstance pristigle na tržište EU svake nedelje u 2016. Krajem prošle godine agencija je proučavala više od 620 novih psihoaktivnih supstanci koje su se pojavile prethodnih godina.

Autor: Tanjug

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.