Pressonline otkriva kandidate za šefa pregovaračkog tima sa EU: Miščević, Ninčić i Đurić

Izvor: Press, 03.Jul.2013, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pressonline otkriva kandidate za šefa pregovaračkog tima sa EU: Miščević, Ninčić i Đurić

- Nakon što je Milica Delević otpala, jer je dobila odličan angažman na mestu generalnog sekretara Evropske banke za obnovu i razvoj, u razgovorima ko bi mogao biti šef pregovaračkog tima sa EU iskristalisala su se pomenuta tri imena - kaže naš sagovornik.
On ističe da je ulogu blagog favorita od Delevićeve sada preuzela Tanja Miščević.
- Kao i Delevićeva, i ona se istakla na funkciji Direktora kancelarije za evropske integracije i njeno ogromno iskustvo bi Srbiji mnogo >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << značilo u pregovorima - kaže naš izvor i dodaje da je jedino što je eventualno udaljava od novog angažmana jeste činjenica da joj je poverenje za prethodnu funkciju poklonila Demokratska stranka, "a naprednjaci bi voleli da želeli nekoga u koga mogu imati potpuno poverenje".
- Iz tog razloga, šanse se drastično uvećavaju Roksandi Ninčić, pomoćniku ministra spoljnih poslova. Ona je bila ambasador Srbije i Crne Gore, a potom Srbije, pri Evropskoj uniji u Briselu. Povučena je tek kada je postala pomoćnik ministra. Iskusan je diplomata i nema sumnje da bi bila odličan pregovarač - otkriva naš sagovornik.
Ipak, kako kaže, iznenađenje iz prikrajka mogao bi biti visoki funkcioner SNS Marko Đurić, savetnik za inostrane poslove predsednika Tomislava Nikolića.
- Marko je u stranci i član Saveta za inostrane poslove i evropske integracije, a trenutno je i šef beogradskog tima za primenu sporazuma sa Prištinom. Zbog toga se nemojte iznenaditi ako upravo on bude izabran da predvodi našu delagaciju u pregovorima sa Evropskom unijom - kaže naš izvor.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.