Premijer: Osam zemalja EU za skori datum pregovora sa Srbijom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Nov.2012, 03:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijer: Osam zemalja EU za skori datum pregovora sa Srbijom

BEOGRAD -

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je da je osam zemalja EU podržalo da Srbija što pre, možda već u martu, dobije uslovni datum za početak pregovora sa EU.

Dačić je Televiziji "Pink" rekao da je, na inicijativu Švedske i Italije, osam zemalja EU u četvrtak održalo sastanak, na kome su rekli da Srbija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << što pre treba da dobije datum za početak pregovora, jer to zaslužuje svojim konstuktivnim pristupom.

To je rezultat promenjene slike koja sada postoji, rekao je Dačić, dodajući da te zemlje predlažu da Srbija dobije uslovni datum, možda već u martu.

"Da li će one to uspeti, videćemo, ali u svakom slučaju to je korak unapred u odnosu na atmosferu i pritiske koje smo imali prethodnih godina", rekao je premijer.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Dačić: Osam zemalja EU podržava da Srbija dobije datum početka pregovora u martu

Izvor: S media, 11.Nov.2012

Osam zemalja Evropske unije, na inicijativu Švedske i Italije, podržalo je da Srbija što pre, možda već u martu, dobije uslovni datum za početak pregovora sa EU, izjavio je premijer Ivica Dačić...Dačić je Televiziji "Pink" rekao da je osam zemalja EU u četvrtak održalo sastanak, na kome su...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.