Preispitati bojkot Nobelove nagrade

Izvor: S media, 08.Dec.2010, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preispitati bojkot Nobelove nagrade

Srpski pokret obnove i Liga socijaldemokrata Vojvodine protive se odluci da Srbija bojkotuje dodelu Nobelove nagrade za mir. Time je, smatraju, poslala lošu poruku svetskoj javnosti, a posebno Evropskoj uniji, kojoj zemlja teži i u kojoj je poštovanje ljudskih prava jedno od temeljnih vrednosti na kojoj počiva.

SPO i LSV u zajedničkom saopštenju su pozvali Vladu Srbije da preispita stav Ministarstva inostranih >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << poslova i da donese odluku kojom će predstavnik Srbije prisustvovati uručenju Nobelove nagrade za mir kineskom disidentu Liju Sjaobou u Oslu.

Te dve stranke ističu da je zaštita ljudskih prava vruhunska vrednost kojoj Srbija mora da teži, posebno zbog toga što gradjani najbolje znaju kako izgleda kada su ta prava ugrožena.

"Ovakva odluka Ministarstva inostranih poslova podgrejaće stare stereotipe o Srbiji, kao zemlji u kojoj nema dovoljno svesti o poštovanju ljudskih prava", navedeno je u saopštenju.

Srbija čuva mir na Kineskom zidu

Pored Kine, dodeli nagrade neće prisustvovati predstavnici Srbije, Rusije, Kazahstana, Kolumbije, Tunisa, Saudijske Arabije, Pakistana, Iraka, Irana, Vijetnama, Avganistana, Venecuele, Filipina, Egipta, Sudana, Ukrajine, Kube i Maroka, saopštio je Nobelov komitet.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.