Pregovori sa EU značajni za Srbiju

Izvor: Beta, 15.Jan.2014, 12:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pregovori sa EU značajni za Srbiju

BEČ, 15. januara 2014. (Beta) - Početak pregovora Srbije o članstvu u EU biće značajan za zemlju, samim tim i za njen bankarski sektor, a istorija je pokazala da je u svim zemljama koje su ušle u Uniju proces pristupanja bio izuzetno pozitivan, istakao je direktor Unikredita za centralnu i istočnu Evropu (CIE) Djani Franko Papa.

Članstvo u EU biće pozitivno iz više razloga, a na prvom mestu je da će zemlja >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << kada udje u Uniju imati pristup sredstvima za razvoj što je, kako je u sredu rekao Papa za agenciju Beta, dobro za lokalnu ekonomiju.

On je naveo primer Hrvatske, koja je postala članica Evropske unije 1. jula prošle godine, a koja može da povuče milijadu evra.

"Važno je da vlada i partneri iz privatnog sektora urade sve da se osiguraju instrumenti da se sredstva EU povuku", naglasio je Unikreditov direktor za CIE, podsećajući da ima nekoliko zemalja iz centralne i istočne Evrope koje su u EU, a nisu povukle sredstva koja su im dodeljena.

Papa je rekao da će približavanje Srbije EU biti pozitivno i za banke koje će, pored ostalog, pomoći da se distribuiraju ta sredstva.

Unikreditov čelnik za CIE kazao je i da će buduća evropska bankarska unija biti važan korak u evropskim integracijama jer će bankarska industrija biti regulisana i svi igrači na tržištu poslovaće pod istim uslovima a ne kao sada, kada na rad banaka utiču nacionalna zakonodavstva.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Unikredit: Za Srbiju dobar put u EU

Izvor: B92, 15.Jan.2014

Beč -- Početak pregovora Srbije o članstvu u EU biće značajan za zemlju, samim tim i za njen bankarski sektor, ocenjuju u italijanskom Unikreditu...Direktor Unikredita za centralnu i istočnu Evropu (CIE) Đani Franko Papa podseća da je istorija pokazala da je u svim zemljama koje su ušle u Uniju...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.