Izvor: Southeast European Times, 03.Feb.2011, 23:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstavnik EU Fuer poziva makedonske političare da nastave dijalog

03/02/2011

SKOPLJE, Makedonija -- Predstavnik EU u Makedoniji Ervan Fuer poziva opoziciju da se vrati u parlament i nastavi dijalog sa vladajućom koalicijom. Posle razgovora sa liderom glavne opozicione stranke SDSM Brankom Crvenkovskim u sredu (2. februara), Fuer je izrazio zabrinutost, naglašavajući da bojkot nije rešenje problema. Crvenkovski je optužio vladu za nedemokratsku vladavinu.

U međuvremenu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << slovenački ministar inostranih poslova Samuel Žbogar, koji je boravio u Makedoniji, takođe je izrazio zabrinutost u pogledu situacije. Posle sastanka sa makedonskim kolegom Antoniom Milošoskim, Žbogar je ponovio podršku Slovenije nastojanjima Makedonije za prijem u EU, ali je naglasio potrebu daljih reformi i rešenja dugogodišnjeg spora oko imena sa Grčkom. (Sitel, MIA, Makfaks, Kanal 5 – 2.2.2011)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.