Predstava Rumunija 21 na Festivalu Tvrđava teatar

Izvor: Glas javnosti, 13.Avg.2010, 07:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstava "Rumunija 21" na Festivalu Tvrđava teatar

SMEDEREVO- Ansambl Narodnog pozorišta Užice, izvešće večeras predstavu "Rumunija 21' po tekstu Štefana Peke u režiji Gorana Golovka, u okviru Festivala "Tvrđava teatar" u Smederevu.

Predstava "Rumunija 21" je savremena " komedija sa pevanjem i nešto pucanja", koja bez uvijanja govori o tranziciji i procesu ulaska u Evropsku uniju.

Autor teksta, Štefan Peka jedan je od najzanačajnijih glasova rumunske savremene dramaturgije, koju je studirao u Njujorku. >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti <<

Komedija "Rumunija 21" u režiji Gorana Golovka premijerno je izvedena na sceni Narodnog pozorišta u Užicu polovinom marta ove godine.

Reditelj Golovko je tim povodom rekao da "oštro pero mladog Štefana Peke nimalo ne štedi sve apsurde i moralne devijacije nastale u društvu koje još nije raščistilo sa starim sistemom, pa pokušaji uspostavljanja nekih novih vrednosti i civilizacijskih standarda na tako klimavim nogama završavaju neslavno".

Scenografiju za komediju "Rumunija 21" uradila je Mia David, kostime Snežana Kovačević, koreografiju Milica Cerović, a kompozitor je Miroljub Aranđelović Rasinski.

Golovko je o predstavi rekao i da je ceo ansambl dao sve od sebe pripremajući komad i da se nada da su se "sa izazovima uspešno uhvatili u koštac i iznedrili predstavu koja će istovremeno biti gledana i kao zabava i kao opomena".

Predstava će biti izvedena večeras od 21 u Malom gradu smederevskog utvrđenja.

Festival "Tvrđava teatar" otvoren je izvođenjem predstave "Zemlja Do Do" španske trupe Puho, a do 20. avgusta biće izvedene predstave, teatara iz Italije, Španije, Holandije i Srbije.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Amaterski teatar U Smederevu

Izvor: B92, 13.Avg.2010

Druge večeri festivala Tvrđava teatar u malom gradu smederevskog utvrđenja prikazana je predstava "Plastične bašte"...Predstava je delo smederevskih amatera pri Centru za kulturu i teatar Koreja iz italijanskog grada Leće...Selektorka i umetnička direktorka Tvrđava teatra Branislava Liješević...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.