Predsednica EK: Nadam se početku pregovora Severne Makedonije i Albanije sa EU do kraja godine

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 28.Sep.2021, 19:42

Predsednica EK: Nadam se početku pregovora Severne Makedonije i Albanije sa EU do kraja godine

“Nadam se da će Severna Makedonija i Albanija početi pregovore sa Evropskom unijom do kraja godine”, izjavila je predsednica Evropske komisije (EK) Ursula von der Leyen (Ursula fon der Lajen) u utorak na zajedničkoj press konferenciji sa makedonskim premijerom Zoranom Zaevim u Skoplju. Predsednica EK poručila je da se radi na prevazilaženju spora između Sofije i Skoplja, kako bi do kraja godine mogla da se održi prva međuvladina konferencija Severne Makedonije sa Evropskom unijom. Sa obe...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Fon der Lajen u Skoplju poručila: "Otvaranje pristupnih pregovora sa Severnom Makedonijom i Albanijom ŠTO PRE"

Izvor: Blic, 28.Sep.2021

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen izrazila je danas tokom posete Skoplju punu podršku formalnom otvaranju pristupnih pregovora sa Severnom Makedonijom što je pre moguće.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.