Izvor: B92, 10.Apr.2009, 19:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poziv za prijem Istre i Dalmacije

Ljubljana -- Slovenačka nacionalna stranka poslala je pismo predsedniku Evropske komisije u kome ga poziva da u Evropsku uniju primi samo Istru i Dalmaciju.

Slovenačka nacionalna stranka u svom pismu Žozeu Manuelu Barozu navodi i da Istra i Dalmacija "i tako nikada u istoriji nisu bile deo hrvatske države, već su to postale prinudno, tek dolaskom komunista na vlast, posle Drugog svetskog rata".
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Od ulaska Istre i Dalmacije u EU, Slovenačka nacionalna stranka vidi i ekonomsku korist, jer su, kako su napisali, određene evropske države, kao i privredni i politički subjekti izrazili jake poslovne interese da na hrvatskoj obali obavljaju privrednu delatnost, prodaju i kupuju nekretnine i ulažu u razvoj turističke infrastrukture.

Ulaskom Dalmacije i Istre u EU bi se, prema mišljenju ove parlamentarne slovenačke stranke, rešili i granični problemi između Slovenije i Hrvatske.

Istovremeno bi i EU dobila svoju Floridu, napisali su u pismu Barozu članovi Slovenačke nacionalne stranke.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.