Povodom rođendana princa snimljen dokumentarni film

Izvor: Politika, 15.Jul.2010, 20:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povodom rođendana princa snimljen dokumentarni film

Princ Aleksandar Karađorđević će u subotu, 17. jula, proslaviti 65. rođendan, a tim povodom snimljen je dokumentarni film „Deveta godina u otadžbini”, koji govori o njegovim aktivnostima u protekloj godini.

U filmu, koji je dostavljen Agenciji Tanjug, napominje se da je princ Aleksandar u proteklih godinu dana radio na poboljšanju imidža Srbije u svetu, da je dovodio investitore, lobirao u važnim međunarodnim telima i među prijateljima u inostranstvu da Srbija mora što >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << pre da postane članica Evropske unije i da srpski narod zaslužuje bolju budućnost.

Prinčev princip, kako je navedeno, jeste da se „kruniše demokratija, da se brane ljudska prava i da se poboljša imidž Srbija u svetu”.

U filmu se napominje da princ promoviše Srbiju kao turističko odredište i čuva srpsko kulturno nasleđe, a u tom cilju u kraljevskom dvoru su organizovani mnogobrojni prijemi, izložbe i prezentacije, a taj kompleks posetilo je 25.000 ljudi iz zemlje i inostranstva.

Takođe, podseća se i da Aleksandar Karađorđević podržava i razvoj sistema zdravstvene zaštite u Srbiji donacijama medicinske opreme i organizovanjem razmene stručjaka između zdravstvenih ustanova u Srbiji i renomiranih svetskih ustanova.

Navodi se, takođe, da će princ Aleksandar i dalje nastaviti aktivno da radi za bolju budućnost Srbije

Tanjug

objavljeno: 15/07/2010

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rodjendan princa Aleksandra Karadjordjevića

Izvor: S media, 15.Jul.2010

..Princ Aleksandar Karadjordjević će u subotu, 17. jula, proslaviti 65. rodjendan, a tim povodom snimljen je dokumentarni film "Deveta godina u otadžbini", koji govori o njegovim aktivnostima u protekloj godini...U filmu, koji je dostavljen Agenciji Tanjug, napominje se da je princ Aleksandar u proteklih...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.