Povećan jaz između bogatih i siromašnih u Evropi

Izvor: Blic, 14.Nov.2013, 00:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povećan jaz između bogatih i siromašnih u Evropi

Ekonomska kriza u Evropskoj uniji povećala je jaz između najbogatijih i najsiromašnijih slojeva društva, pokazalo je novo ispitivanje o uticaju krize na evropske građane koje je realizovao Evropski fond za poboljšanje uslova života i rada (Eurofound).

Ispitivanje Evrofonda o uticaju krize na blagostanje i osećaj zadovoljstva životom u Evropi provedeno je u 28 država članica EU i u šest drugih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << evropskih država.

Rezultati su pokazali da je blagostanje po većini pokazatelja najveće u Danskoj, a slede Finska, Švedska i Holandija, objavio je "Evroaktiv".

Povećanje blagostanja najveće je među najbogatijim slojevima društva, a najveći pad osećaju oni sa najnižim primanjima, što ukazuje na širenje jaza između najbogatijih i najsiromašnijih slojeva društva.

Međutim Finska, Švedska i Holandija zabeležile su, ipak, manje zadovoljstvo životom između 2007. i 2011, uprkos umerenom uticaju ekonomske krize u tim zemljama.

Najveći pad blagostanja od 2007. zabeležen je u Grčkoj i Estoniji, ali je u nekim siromašnim zemljama, kao što su Bugarska i Rumunija, došlo do poboljšanja.

U Francuskoj je zabeležen visok stepen stresa, u Italiji usamljenosti, a u Velikoj Britaniji slaba volja za životom. Rumuni i Holanđani su u velikom procentu zadovoljni obrazovanjem.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Jaz u blagostanju raste u vreme krize

Izvor: EurActiv Srbija, 14.Nov.2013

Zadovoljstvo životom gradjana Evropske unije blago je povećano izmedju 2007. i 2011. godine ali su istovremeno smanjeni osećaj sreće i optimizam, pokazalo je novo istraživanje koje je ukazalo i na rastući jaz izmedju grupa sa niskim i visokim prihodima od kako je izbila finansijska i ekonomska...

Nastavak na EurActiv Srbija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.