Potreban balkanski nalog za hapšenje

Izvor: S media, 05.Okt.2010, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potreban balkanski nalog za hapšenje

Ministarka pravde Srbije Snežana Malović predložila je danas u Beogradu da zemlje Balkana uspostave zajednički nalog za hapšenje radi efikasnije borbe protiv organizovanog kriminala, po uzoru na nalog za hapšenje u zemljama Evropske unije.

Nakon završetka regionalne konferencije o saradnji u borbi protiv organizovanog kriminala, Snežana Malović je novinarima rekla da bi taj balkanski nalog za hapšenje omogućio skraćenje roka za izručenje optuženih za >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << organizovani kriminal.

"Balkanski ili regionalni nalog za hapšenje bi bio po uzoru na evropski nalog za hapšenje koje su zemlje Evropske unije počele da primenjuju od 2004", rekla je ona i dodala da je u zemljama EU od 2004. postupak izručenja skraćen sa devet meseci na 45 dana.

Ministri pravde i unutrašnjih poslova devet zemalja jugoistočne Evrope potpisali su danas u Beogradu Memorandum o saradnji u borbi protiv organizovanog kriminala koji predvidja jačanje saradnje policija i tužilaštava i bolju razmenu informacija o toj vrsti kriminala.

Sporazum su potpisali Srbija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Rumunija, Albanija, Makedonija, Hrvatska, Slovenija i Bugarska.

U ime Srbije sporazum je potpisala ministarka pravde Snežana Malović.

Na dvodnenom skupu u Beogradu o regionalnoj saradnji u borbi protiv organizovanog kriminala bili su prisutni i predstavnici Evropske unije, Nemačke, Italije, Švedske i Švajcarske.

(Beta)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.