Potpisan ugovor o 30 miliona evra iz IPA fondova

Izvor: Beta, 25.Jul.2014, 13:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potpisan ugovor o 30 miliona evra iz IPA fondova

OBRENOVAC, 25. jula 2014. (Beta) - Šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport i ministarka zadužena za evropske integracije Srbije Jadranka Joksimović potpisali su u petak u Obrenovcu Ugovor o dodeli 30 miliona evra iz pretpristupnih IPA fondova EU za saniranje posledica poplava u 24 opštine u Srbiji.

Devenport je u obraćanju novinarima podsetio da je Evropska unija na donatorskoj konferenciji obećala 80 >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << miliona evra za Srbiju i dodao da ovih 30 miliona predstavlja prvu tranšu te sume.

Dodao je da Srbija očekuje 10 do 15 miliona evra u donacijama pojedinačnih zemalja članica EU.

EU je obezbedila 30 miliona evra iz pretpristupnih IPA fondova kako bi što pre počela obnova škola, dečjih vrtića, kuća, stambenih zgrada i domova zdravlja oštećenih u poplavama.

Za obnovu javnih ustanova u 24 srpske opštine biće izdvojeno 14 miliona evra, za čišćenje i obnovu privatnih stambenih kuća osam miliona evra, a isto toliko biće izdvojeno i za podršku ponovnom pokretanju poljoprivredne proizvodnje.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Devenport: Novi medijski zakoni približiće Srbiju standardima EU

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 26.Jul.2014, 12:11

Šef delegacije Evropske unije u Srbiji Majkl Devenport izjavio je da će usvajanje seta medijskih zakona biti veliki pomak u usaglašavanju sa evropskim standardima najavljujući da će uskoro biti poznat izveštaj Evropske komisije o skriningu poglavlja 10 koje se odnosi na medijsku sferu. Spredinom...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.