Posle skoro 15 godina: Ukinute sankcije Slobodanu Miloševiću

Izvor: Svet, 28.Okt.2014, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posle skoro 15 godina: Ukinute sankcije Slobodanu Miloševiću

Evropska unija ukinula je sankcije protiv bivšeg predsednika Jugoslavije i Srbije, pokojnog Slobodana Miloševića i s njim povezanih lica.
“Sankcije EU protiv Miloševića i lica povezanih sa njim su ukinute, (one) više nisu aktuelne u svetlu sadašnjih odnosa između EU i Srbije”, naveo je neimenovani diplomatski izvor za RIA Novosti.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << /> EU je krajem septembra izvestila da je u toku “preispitivanje zamrzavanja imovine pripadnika bivšeg režima, predvođenog Slobodanom Miloševićem”, kao i da će o proveri biti više reči, kada bude završena.
Brisel je zamrznuo imovinu Slobodana Miloševića, njegove porodice i bliskih saradnika 2000. godine.
Milošević je umro u Haškom tribunalu 2006. godine tokom suđenja za genocid i ratne zločine na prostorima Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Kosova.
Evropska komisija je pre jednog meseca saopštila da je “u toku preispitivanje zamrzavanja sredstava pripadnika bivšeg režima u Srbiji, na čijem je čelu bio Slobodan Milošević”.
Izvor: Tanjug
Foto. SIPA

Nastavak na Svet...






Povezane vesti

EU ukinula sankcije Miloševiću

Izvor: OkRadio.rs, 29.Okt.2014, 15:47

Evropska unija ukinula je sankcije protiv bivšeg predsednika Jugoslavije i Srbije, pokojnog Slobodana Miloševića i s njim povezanih lica. "Sankcije EU protiv Miloševića i lica povezanih sa njim su ukinute, (one) više nisu aktuelne u svetlu sadašnjih odnosa između EU i Srbije", naveo je neimenovani...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.