Poslanica „Forza Italija“Alesandra Musolini traži nove pregovore o Rimskom sporazumu

Izvor: 011vodič.com, 18.Feb.2015, 16:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanica „Forza Italija“Alesandra Musolini traži nove pregovore o Rimskom sporazumu

Musolini:Istru,Kvarner i Dalmaciju okupirala Jugoslavija-tražimo nove pregovore
Pred većem EU italijanska manjina traži nove pregovore između Italije,Slovenije i Hrvatske o Rimskom sporazumu koji formalno nije na snazi i toponime na italijanskom jeziku rekla je italijanska poslanica „Forza Italija“ Alesandra Musolini,inače unuka Musolinija.
-10 Februar je tužan dan za Italiju kada se sećamo žrtava,tragedije >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << i proterivanje Italijana iz područja Julijske krajine i Dalmacije.Autohtono stanovništvo Italije je bilo nastanjeno u Istri,na Kvarneru i u Dalmaciji koju je na kraju drugog svetskog rata okupirala Jugoslavija.Na hiljade ih je ubijeno,350 000 proterano sa 90 % područja Istre.Pred RU većem tražimo nove pregovore o Rimskom sporazumu između Italije,Slovenije i Hrvatske-navela je Musolini.

The post Poslanica „Forza Italija“Alesandra Musolini traži nove pregovore o Rimskom sporazumu appeared first on Politika.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.