Posjeta Mogerinijeve pokazuje podršku evropskom putu BiH

Izvor: Cafe.ba, 22.Feb.2015, 22:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posjeta Mogerinijeve pokazuje podršku evropskom putu BiH

SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić izjavio je da sutrašnja posjeta visokog predstavnika EU za spoljne poslove i bezbjednost Federike Mogerini, druge u posljednja dva i po mjeseca, pokazuje da Evropa ozbiljno podržava BiH na evropskom putu.

"Predsjedništvo BiH je dobro vodilo posao u vezi sa Izjavom o opredijeljenosti BiH za provođenje reformi na putu ka EU. Bez obzira na sve >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << priče, to je bila dominantno naša domaća aktivnost u koordinaciji sa Evropskom komisijom", rekao je Ivanić večeras novinarima u Sarajevu.

On je naglasio da Mogerinijeva već drugi put u dva i po mjeseca dolazi u BiH, a toliko često nije dolazila ni u neke veće i značajnije zemlje.

"Mi smo završili dio posla i mislim da će sutrašnja sjednica biti svečana, a ostaje druga faza - konkretni dogovori, a preduslov za to je formiranje vlasti", rekao je Ivanić.

On je dodao da će, kada budu formirani Vlada Federacije BiH i Savjet ministara BiH, predstavnici svih nivoa vlasti sačiniti programsku platformu koja će, u suštini, biti platforma svih nivoa vlasti za naredne četiri godine.

Ivanić je napomenuo da je želja članova Predsjedništva BiH da pred kraj njihovog mandata BiH dobije kandidatski status na putu ka EU.

Nastavak na Cafe.ba...






Povezane vesti

Najava događaja za 23. februar 2015. godine

Izvor: Capital.ba, 23.Feb.2015, 08:01

BANJALUKA - U 10.00 časova ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rešić razgovaraće sa potpredsjednikom Republike Srpske Josipom Jerkovićem. /saopštenje/ SARAJEVO - U 10.00 časova članovi Predsjedništva BiH primiće visokog predstavnika EU za spoljne poslove i bezbjednosnu...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.