Podrška ratifikaciji SSP Srbije sa EU

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Okt.2010, 14:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podrška ratifikaciji SSP Srbije sa EU

LJUBLJANA -

Spoljnopolitički odbor slovenačkog parlamenta podržao je danas predlog zakona o ratifikaciji sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju Srbije i EU i predložio parlamentu da ga usvoji.

Srbija je taj sporazum potpisala još 2008. godine, u času kad je Slovenija predsedavala EU, ali je njegiova ratifikacija potom bila zaustavljena, zbog nedovoljne saradnje Beograda sa Haškim tribunalom, navela je agencija STA.

U junu ove godine proces >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ratifikacije je nastavljen, pošto je tužilac Serž Bramerc ocenio da se saradnja Srbije sa Haškim tribunalom poboljšala. Sporazum su do sada ratfikovale četiri članice EU.

Šef slovenačke diplomatije Samuel Žbogar je istakao da Srbiju treba podržati na njenom evropskom putu, zbog čega je sada pravi trenutak za ratifikaciju.

Poslanik LDP Tone Anderlič je podržao ratifikaciju, ali je, imajući u vidu nerede na nedeljnoj Paradi ponosa u Beogradu i sinoćnjoj utakmici u Đenovi, izneo ličnu dilemu "o zrelosti Srbije".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.