Podravka proizvodi goveđi gulaš u SAD

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Nov.2010, 21:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Podravka" proizvodi goveđi gulaš u SAD

PODRAVSKA SLATINA -

Poznata hrvatska prehrambena industrija "Podravka" počela je proizvodnju svog čuvenog goveđeg gulaša u SAD.

Jedan od svojih najtraženijih proizvoda "Podravka" će proizvoditi u pogonu u gradu Ričmondu, u saveznoj državi Mičigen, po po svojoj originalnoj recepturi i prodavati po prepoznatljivom brendu, koji se, osim u Hrvatskoj, kupuje i u brojnim evropskim zemljama i Australiji, preneo je Internet portal SEEbiz. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << eu.

Američka Uprava za hranu i lekove (FDA) je pre nekoliko godina, zbog zaraznih bolesti, zabranila uvoz proizvoda s kokošijim i goveđim mesom iz svih evropskih zemalja, pa tako i "Podravkinog" gulaša. Za potrebe američkog tržišta, firma iz koprivnice je do sada gulaš proizvodila u Australiji, a sada ga proizvodi "na licu mesta", u SAD.

Za partnera u Americi kompanija je izabrala firmu "Đovani apetajzing fuds", sa sedištem u Ričmondu.

"Podravka" je najveći hrvatski izvoznik prehrambenih proizvoda na američko i kanadsko tržište, a izvoz joj je u ovoj godini porastao za 15 odsto.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.