Počinje primena SSP

Izvor: EurActiv Srbija, 31.Avg.2013, 11:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje primena SSP

Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) izmedju Srbije i EU stupio je na snagu 1. septembra, a njegovo sprovodjenje biće jedno od merila za praćenje napretka u pregovorima o članstvu u EU. Sporazumom se uspostavlja sveobuhvatan ugovorni odnos sa EU i njenim članicama u kojima su prava i obezveze ugovornih strana jasno definisane. Srbija stupanjem na snagu SSP Srbija dobija status države pridružene EU, što je status najbliže veze sa EU koju zemlja koja nije članica može da ima.
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

SSP danas stupa na snagu

Izvor: Vesti-online.com, 01.Sep.2013, 01:14

Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) između Srbije i EU stupiće danas na snagu, a njegovo sprovođenje biće jedno od merila za praćenje napretka u pregovorima o članstvu u EU. ..Za Srbiju Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju merilo za napredak u pregovorima o članstvu u Evropsku...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.