Počinje da radi Nacionalna referentna laboratorija

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Mar.2015, 19:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje da radi Nacionalna referentna laboratorija

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković i šef Delegacije EU u Republici Srbiji Majkl Devenport otvoriće sutra Nacionalnu referentnu laboratoriju u Batajnici.

Početak rada Direkcije za nacionalne referentne laboratorije (DNRL), kako je zvaničan naziv te institucije, od izuzetnog je značaja za Srbiju, jer je naša zemlja time zaokružila sistem kontrole bezbednosti >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << hrane, ističu u Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine.

Uloga laboratorije je, osim zaštite zdravstvene bezbednosti, i zaštita ključnih ekonomskih interesa Srbije u oblasti proizvodnje i trgovine hranom i prehrambenim proizvodima.

Taj projekat je u Srbiji započet još pre deset godina, a kako je Bogosavljević Bošković izjavila ranije Tanjugu, u okviru DNRL sa radom će najpre početi fitosanitarna laboratorija, koja se bavi ispitivanjem bilja, semenskog i sadnog materijala.

Laboratorija je u potpunosti opremljena i plan je da ona krene što pre sa radom, a potom hemijska laboratorija za ispitivanje kvaliteta svežeg mleka.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Srbija dobila nacionalnu referentnu laboratoriju

Izvor: EurActiv Srbija, 09.Mar.2015, 16:09

U Beogradu je 9. marta, 11 godina nakon što je najavljena, počela da radi Direkcija za nacionalne referentne laboratorije kojom bi Srbija trebalo da dobije zaokuržen sistem kontrole zdravstvene bezbednosti hrane. U okviru Direkcije radi fitosanitarna laboratorija a do kraja godine počeće da radi...

Nastavak na EurActiv Srbija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.