Počeo Samit o zapadnom Balkanu

Izvor: Večernje novosti, 27.Avg.2015, 12:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počeo Samit o zapadnom Balkanu

BEČ - Samit o zapadnom Balkanu, koji okuplja lidere regiona i Evropske unije, sa ciljem da se podstakne evropski put regiona i nađe rešenje za migrantsku krizu, počeo je danas nastupom pijaniste Rudolfa Buhbindera u pratnji dva člana Bečke filharmonije. Samit je nastavak berlinskog procesa koji je prošle godine inicirala nemačka kancelarka Angela Merkel >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << i koji ima za cilj podsticanje saradnje na Balkanu, doprinoseći time daljem razvoju, a sve u svrhu podsticanja procesa evropskog približavanja. Današnji dan počeo je konferencijom za novinare šefova diplomatija i evropskog komesara za proširenje Johanesa Hana, koji je izvestio o ciljevima Samita.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Beč: Počeo Samit o zapadnom Balkanu

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Avg.2015

BEČ - Zadovoljstvo mi je što imam priliku da učestvuje na ovom izuzetno značajnom skupu te da izrazim, u ime Vijeća ministara Bosne i Hercegovine na čijem čelu se nalazim, zahvalnost na novom pristupu EU prema mojoj zemlji, kao i cijelom regionu, koja je pokrenuta u Berlinu prošle godine i koja,...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.