Počeo Samit gradonačelnika

Izvor: Akter, 23.Apr.2015, 10:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počeo Samit gradonačelnika

U beogradskom Centru Sava je, pozdravnim govorom gradonačelnika Beograda Siniše Malog, počeo Samit gradonačelnika gradova centralne i jugoistočne Evrope, koji se u prestonici Srbije održava u organizaciji Grada Beograda, a u saradnji sa Nacionalnom alijansom za lokalni ekonomski razvoj (NALED).

Srpska prestonica ugostila je lidere 13 gradova centralne i jugoistocne Evrope, kao i visoke predstavnike Evropske unije >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << , međunarodnih institucija, diplomatskog kora i privrede, ali i gradske arhitekte, urbaniste, direktore javnih preduzeća.

Samit, koji će zvanično otvoriti premijer Srbije Aleksandar Vučić, će se odvijati kroz nekoliko panela, jedan od njih će biti posvećen evropskim integracijama, dok će na ostalima biti reči o funkcionisanju glavnih gradova, izazovima sa kojima se susreću, finansiranju velikih infrastrukturnih projekata, povećanju energetske efikasnosti...

Biće organizovan i panel gradonačelnika, koji će razmeniti iskustva o temama koje su važne za gradove na čijem su čelu, a gde će gradonačelnik Beograda Siniša Mali, između ostalog, predstaviti "Beograd na vodi", ali i druge projekte značajne za razvoj grada.

Na samitu učestvuju gradonačelnici Ljubljane, Zagreba, Sarajeva, Skoplja i Podgorice.

Gradonačelnik Beograda je sinoć, na svečanom prijemu, poželeo dobrodošlicu učesnicima Samita, uz poruku da dogadaji kao što je ovaj doprinose saradnji zemalja iz kojih dolaze, regionalnoj saradnji i saradnji u političkom i ekonomskom smislu.

"Zato je ovaj Samit važan za sve nas", naglasio je gradonačelnik Beograda na prijemu u Starom dvoru povodom početka Samita gradonačelnika koji je najavio da će skup poslužiti za razmenu iskustava, razgovarati o problemima i zajednički nalaziti načine da te probleme rešavaju.

Prema njegovim rečima, Beograd je u aprilu najlepši, u tom mesecu obeležavaju se i Dani grada i zato mu je posebno drago što se i Samit upravo sada održava.

On je istakao da Samit, koji okuplja oko 250 učesnika, predstavlja veliku priliku za jačanje saradnje, podsticanje ekonomske razmene i investicija, ali i za pozicioniranje Beograda kao regionalnog centra.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.