Počela obnova škole Jovan Jovanović Zmaj

Izvor: Akter, 19.Avg.2014, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela obnova škole "Jovan Jovanović Zmaj"

Obnova Osnovne škole "Jovan Jovanović Zmaj" u Obrenovcu, za koju je 160.000 evra obezbedila EU, počela je danas, a radovi bi trebalo da budu završeni do 15. oktobra

Objekat škole, koju pohađa 1.539 učenika, prvi je na kojem počinje rekonstrukcija sredstvima EU.

Početku radova prisustvovao je premijer Srbije Aleksandar Vučić, koji je zahvalio donatorima, ali jednako i građanima Obrenovca, >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << nastavnicima, roditeljima i učenicima, koji su učešćem u radovima pokazali da ne brinu samo o svojim, već i o javnim ustanovama.

Vučić je rekao da je dozvola za radove obezbeđena u najkraćem mogućem roku, te da je svaki dinar u Obrenovcu potrošen pošteno i na odgovoran način, kao i na svim drugim mestima u obnovi javnih objekata, rasvete, struje, vodovoda, grejanja i pri izdavanju rešenja za oštećene privatne kuće.

Upitan da li je zadovoljan razmerama i tempom obnove, Vučić je rekao da ne beži od problema nijednog čoveka, da redovno razgovara sa građanima a da država čini sve što može i daje građanima onoliko koliko je u mogućnosti.

Konstatujući da problema ima uvek primetio je ipak da je na 2.500 rešenja, koja su izdata u Obrenovcu bilo samo 56 žalbi.

Vučić je posebno zahvalio EU na novcu, ali i na tome što su nas "primorali da ispunimo sve rokove" i dodao da će ukoliko ostane novca biti i drugi krug podele sredstava za građane u Obrenovcu, ali i u drugim gradovima.

Odgovarajući na pitanje kada će početi da se radi na nasipima i branama na Savi, Vučić je rekao da je prvi novac "Srbijavodama" stogao već pre sedanm dana, te da je u tom poslu tražena pomoć EU jer su samo za prve radove potrebna 22 miliona evra.

Zamenik šefa Delegacije EU u Srbiji Oskar Benedikt poručio je da je škola "Jovan Jovanović Zmaj" jedna od šest škola u Obrenovcu koje će biti obnovljene novcem EU, kao i da će sledeće sedmice početi rekonstrukcija privatnih kuća.

On je rekao da je EU do sada obezbedila 30 miliona evra za javne objekte i privatne kuće u 24 opštine u Srbiji, kao i da će još 50 miliona evra biti preusmereno pre svega na zaštitu od poplava i prirodnih katastrofa.

Direktorka OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" Vera Ðorđević zahvalila je EU, opštini Obrenovac, svim donatorima i Vladi Srbije na pomoći i navela da je škola u poplavama puno stradala, da su oštećeni kompletno prizemlje, učionički deo i biblioteka, ali da će školska godina početi na vreme, jer su učionice na spratovima spremne da prime učenike.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Obnova škola i vrtića u Obrenovcu teče po planu

Izvor: Akter, 19.Avg.2014

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali, Nikola Nikodijević i Irena Vujović, prisustvovali su danas, zajedno sa premijerom Vučićem, početku radova na obnovi OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" u Obrenovcu..Gradonačelnik Beograda istakao je da je uveren da će radovi na vrtićima i školama biti završeni...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.