Pismo Kosova protiv Srbije postoji

Izvor: Vesti-online.com, 20.Feb.2012, 12:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Pismo Kosova protiv Srbije postoji"

Vlada Srbije nema zvaničnu potvrdu, ali ima saznanja da je Vlada Kosova poslala pismo svim članicama EU u kojem je predložila da Srbiji ne bude odobren status kanidata, izjavio je danas ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović.

"Nemamo zvaničnu potvrdu da je zvanična Priština uputila takvo pismo. Ipak, očekujemo da će sutra razgovori Beograda >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << i Prištine biti nastavljani u Briselu i da će se iznaći rešenje, jer ovakava situacija nikom ne odgovara", rekao je Bogdanović za Radioteleviziju B92.

On je naveo da je Vlada Kosova pismo uputila članicama EU, a ne Briselu i da zbog toga nema zvanične potvrde iz Brisela da je pismoprimljeno. Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je juče da je Vlada Kosova poslala pismo u kojem je Beograd okrivila za neuspeh dijaloga i pozvala EU i države članice da to imaju u vidu posebno u kontekstu odluke o dodeli kandidature Srbiji krajem februara.

Bogdanović je rekao da za njega nije iznenađenje "to što se dogodilo tokom vikenda", kao i da Kosovo sve radi uz podršku dela zemalja koje su za nezavisnost Kosova.

"Ovo što se sada dešava vodi ka novim sukobima i tenzijama", ocenio je on.

Bogdanović je istakao da će sastanak delegacija Beograda i Prištine u Briselu sutra sigurno biti održan.

"Nama je u interesu da idemo na taj sastanak i dođemo do kompromisa. Nije nam u interesu da kočimo i opsturišemo Prištinu u regionalnom predstavljanju", naveo je ministar.

Govoreći o nedavno održanom referendumu na severu Kosmeta Bogdanović je rekao da nije bilo razloga za njegovo održavanje, jer Vlada Srbije ničim nije dala naznake da priznaje kosovske institucije ili podržava ukidanje srpskih institucija.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.