Pirot sa 12 projekata konkuriše za sredstva iz fondova EU

Izvor: juGmedia, 05.Feb.2016, 12:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pirot sa 12 projekata konkuriše za sredstva iz fondova EU

PIROT – Opština Pirot sa ustanovama kulture, obrazovanja, organizacijama i Sportskim centrom za novi konkurs za sredstva iz predpristupnih fondova EU, u okviru prekogranične saradnje, konkurisala je sa 12 projekata a jedan od najvažnijih je rekonstrukcija srednjevekovne Tvrđave Momčilov grad.

Prema rečima šefice Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj opštine Pirot Marije Djošić, lokalna samouprava konkuriše >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << sa tri projekta uglavnom iz oblasti infrastruktue.

“Reč je o rekonstrukciji srednjevekovne Tvrđave, izgradnji terena sa veštačkom travom pored Gradskog stadiona i uredjenju platoa ispred Sportsko – rekreativnog centra u selu Dojkinci. Projekat rekonstrukcije Momčilovog grada radimo sa partnerskom opoštinom Montana i očekujemo oko 420.000 evra. Reč je o zaista važnom projektu na čijoj izradi su pored nas iz Kancelarije, radili i Odeljenje za urbanizam SO Pirot, Direkcija za izgradnju grada i Zavod za zaštitu spomenika kulture iz Niša”, kaže Djošićeva.

Momčilov grad

Među projektima iz pirotske opštine su i izgradnja atletskih staza, sportsko rekreativnog centra u školi Temskoj i uredjenje platoa ispred zatvorenog bazena Sportskog centra. Dom kulture konkuriše sa projektom rekonstrukcije sale Doma vojske i nabavkom montažne bine za programe na otvorenom. Centar za socijalni rad nastavlja projekat nabavke opreme za porodilište Opšte bolnice a OŠ „Vuk Karadžić“ konkuriše sa projektom zamene stolarije u teretani škole.

“Bićemo veoma zadovoljni ako od ovih projekata bar tri dobiju zeleno svetlo jer je konkurencija veoma jaka. U prošlom pozivu svih osam projekata s kojima smo konkurisali je finansirano i iz programa prekogranične saradnje Srbije i Bugarske u ukupnoj vrednosti oko dva miliona evra”, dodaje Djošićeva.

Budžet novog konkursa prekogranične saradnje Srbije i Bugarske iznosi 12 miliona evra, a ukupno je prijavljeno 380 projekata iz pograničnih opština obe zemlje.

Osim Pirota, i ostale tri opštine Pirotskog okruga konkurišu sa projektima prekogranične saradnje, od kojih su najznačajniji uglavnom iz oblasti infrastrukture. Opština Bela Palanka konkuriše ukupno sa šest, Babušnisa sa pet a Dimitrovgrad sa 17 projekata.

(Kraj)paz

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.