Pasoš za 650.000 evra: Kriminalci preko Malte postaju građani EU

Izvor: Press, 26.Dec.2013, 19:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pasoš za 650.000 evra: Kriminalci preko Malte postaju građani EU

Bogataši u zamenu za kupovinu nekretnina u vrednosti od 650.000 evra praktično dobijaju slobodu kretanja šengenskim prostorom.
To bi značilo da će oni imati pravo da rade u drugim članicama EU i putuju u SAD, pošto Malta ima bezvizni režim sa tom zemljom. Upravo zbog toga Evropski parlament je zakazao sednicu za 15. januar.
Vlada je u novembru >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << odobrila „zlatne vize”, a premijer Džozef Maskat tu meru brani nastojanjem da se privuku strani ulagači.
Oni nisu obavezni čak da žive na ostrvu nijedan dan. Kritičari strahuju da bi na taj način svaki kriminalac mogao da opere novac na Malti a da pritom ništa ne uloži u njenu privredu. Međutim, vlada tvrdi da podnosioce očekuje stroga provera.
- Svakoga proveravamo u onlajn bazi podataka, gledamo čime se osoba bavi, a na kraju se sve proverava u CIA, FBI i policijskoj kartoteci Britanije - izjavio je Erik Mejdžor, direktor kompanije „Henri end partners”, specijalizovane za zakone o imigraciji.
Pogledaj vesti o: Vize

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Povećan broj azilanata u novembru

Izvor: B92, 27.Dec.2013, 16:32

Beograd -- Broj azilanata koji iz Srbije idu u zemlje EU povećan je u novembru i to bi moglo da ugrozi bezvizni režim, upozorio je premijer Ivica Dačić..."Najveći problem je u Nemačkoj, a na drugom mestu (po broju azilanata) je Švedska", rekao je Dačić na konferenciji za novinare u Palati Srbija...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.