Parović uputio podršku Marin le Pen

Izvor: Telegraf.rs, 13.Mar.2017, 19:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Parović uputio podršku Marin le Pen

Predsednički kandidat Narodnog slobodarskog pokreta Miroslav Parović uputio je podršku liderki Nacionalnog fronta iz Francuske Marin Le Pen, kojoj je Evropski parlament ukinuo poslanički imunitet zato što je na svom Tviter profilu stavila slike ubistva Islamske države, saopštio je NSP.

Članovi Narodnog slobodarskog pokreta organizovali su skup podrške Marin le Pen ispred Spomenika zahvalnosti Francuskoj na Kalemegdanu. Oni su nosili majice sa likom Marin le Pen i porukama "Srbija >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << je Evropa, Evropa nije EU", "Srbija je uz Marin le Pen" i "Za Evropu suverenih država", navodi se u saopštenju.

Evropski parlament oduzeo je poslanički imunitet Marin le Pen zato što je na svom Tviter profilu stavila slike ubistva Islamske države.

- Na taj način ova evropska institucija je ugrozila život svih koji žive u Evropi, imajući u vidu da svako ko ne sprečava zločin u neku ruku učestvuje u njemu - upozorio je Parović.

Parović je dodao da Marin le Pen, kao i on, pripadaju suverenističkom evropskom bloku koji želi da Evropa izgleda drugačije.

- Marin le Pen i ja želimo da EU ne bude model našeg organizovanja, nego da to bude saradnja suverenih država. I ona i ja se zalažemo za političku liniju Pariz, Berlin, Moskva, a ja bih dodao i Beograd kao osnovu za stabilnosti Evrope. I ona i ja gledamo Evropu očima kojim je gledao veliki Šarl de Gol, Evropu od Atlantika do Urala, kao jedini način da ona bude suverena, stabilna i bezbedna - rekao je Parović.

(Telegraf.rs/Fonet)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.