Pala podrška građana pristupanju EU

Izvor: Radio 021, 06.Avg.2014, 10:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pala podrška građana pristupanju EU

Uobičajeno je da procenat podrške građana pristupanju Evropskoj uniji oscilira tokom procesa pridruživanja, izjavila je za "Politiku" ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović.

Najnovije istraživanje pokazalo je da bi, ukoliko bi sutra bio održan referendum sa pitanjem "Da li podržavate učlanjenje Srbije u EU?", 46 odsto građana Srbije glasalo "za", što je pet procentnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << poena manje u odnosu na podršku iz decembra.

Na molbu da prokomentariše te rezultate, Joksimovićeva je navela da to spada u uobičajenu oscilaciju od kad su 2002. godine počela da se rade ova istraživanja.

"Naravno da svaki put analiziramo rezultate i sa sigurnošću može da se kaže da su svaki put uzroci rasta ili pada podrške bili u značajnim procesima koji su se odvijali u unutrašnjem ili međunarodnom okruženju. Nije drugačije ni ovaj put", navela je ministarka.

"Na putu u EU, uz brojne dobiti koje će naši građani svakako osetiti, postoje i brojni izazovi, jer je i sam proces osetljiv na dešavanja u širem međunarodnom okruženju", izjavila je Joksimovićeva.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.