Pajtić i Devenport razgovarali i o situaciji u Vojvodini

Izvor: Press, 13.Nov.2014, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pajtić i Devenport razgovarali i o situaciji u Vojvodini

Predsednik Pokrajinske vlade Bojan Pajtić i šef delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport razgovarali su danas o aktuelnoj situaciji u Vojvodini nakon rekonstrukcije njene vlade kao i o stvaranju uslova za privlačenje investicija.
Kako je saopštio Biro Pokrajinske vlade za odnose s javnošću, u razgovoru je bilo reči i o saradnji pokrajinske i republičke administracije na ostvarenju planova koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << su od vitalnog značaja za ekonomski i privredni razvoj Vojvodine.

Pajtić je rekao da je Pokrajinska vlada uputila poziv Vladi Srbije za održavanje zajedničke sednice na kojoj bi se dogovorili o rešavanju izazova koji su u ovom trenutku pred onima koji čine te dve vlade.

Takva saradnja predstavlja i elementarnu odgovornost, jer je rešavanje važnih ekonomskih i socijalnih pitanja, na način koji je u duhu evropskih demokratskih tekovina, najvažniji zadatak svih nas, navedeno je u saopštenju.

Sagovornici su konstatovali da je odlična komunikacija koju ostvaruje predsednik Pokrajinske vlade sa evropskim institucijama nedvosmislena potvrda opredeljenosti naše države i pokrajine Vojvodine za evropske integracije.

Pajtić je istakao da EU od 2000. godine značajno podržava reforme u Srbiji i zahvalio na tome što je, na taj način, uloženo skoro 1,2 milijarde evra u našu zemlju, stoji u saopštenju.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.