Pajtić: Zbog politike s kraja 20. veka, još uvek nismo u EU

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Jun.2015, 15:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pajtić: Zbog politike s kraja 20. veka, još uvek nismo u EU

Predsednik Pokrajinske vlade Bojan Pajtić izjavio je danas da Srbija još uvek nije deo Evropske unije, zbog loše politike s kraja 20. veka, koja ju je konfrontirala sa svetom.

"Kao i tada, i danas sve zavisi od nas, a ne od EU. Još mnogo mora da se uradi na pitanjima kao što su vladavina prava, izgradnja demokratskih institucija i sloboda >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << medija", rekao je Pajtić u razgovoru sa delegacijom Poslaničke grupe prijateljstva Francuska-Srbija Nacionalne skupštine Francuske, koju predvodi Martin Karijon Kuvrer.

Pajtić je dodao da je proces pridruživanja "možda i važniji" od samog članstva u EU, jer se u tom procesu, kroz usvajanje evropskih standarda, gradi modernije i demokratičnije društvo.

Martin Karijon Kurver je kazala da Vojvodina zauzima važno mesto na putu integracija Srbije u EU.

Sa francuskom delegacijom danas su razgovarali i pokrajinski poslanici Veljko Krstonošić i Predrag Matejin, kao i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zbog politike s kraja 20. veka, još uvek nismo u E

Izvor: Akter, 16.Jun.2015

Predsednik Pokrajinske vlade Bojan Pajtić izjavio je danas da Srbija još uvek nije deo Evropske unije, zbog loše politike s kraja 20. veka, koja ju je konfrontirala sa svetom.."Kao i tada, i danas sve zavisi od nas, a ne od EU. Još mnogo mora da se uradi na pitanjima kao što su vladavina prava,...

Nastavak na Akter...

Pajtić: Zbog politike s kraja 20. veka, još nismo u EU

Izvor: Blic, 16.Jun.2015

Predsednik Pokrajinske vlade Bojan Pajtić izjavio je danas da Srbija još nije deo Evropske unije, zbog loše politike s kraja 20. veka, koja ju je konfrontirala sa svetom...- Kao i tada, i danas sve zavisi od nas, a ne od EU. Još mnogo mora da se uradi na pitanjima kao što su vladavina prava, izgradnja...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.