Pajtić: Promena ustava trenutno nerealna, ali će je biti pod uticajem EU

Izvor: Press, 03.Jul.2013, 14:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pajtić: Promena ustava trenutno nerealna, ali će je biti pod uticajem EU

Povodom izjave potpredsednika Skupštine Vojvodine, iz redova DS, Milivoja Vrebalova da će u septembru razgovarati s koalicionim partnerima DS-a u pokrajinskom parlamentu radi davanja inicijative za izmenu Ustava, Pajtić je rekao da je taj stav legitiman, ali da o njemu nije razgovarano u DS-u.

Mi o tome u Demokratskoj stranci nismo razgovarali, ni na pokrajinskom ni na nacionalnom nivou, izjavio je Pajtić novinarima uoči sednice pokrajinske skupštine, na kojoj poslanici razmatraju >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << rebalans pokrajinskog budžeta.
U ovom trenutku ja ne vidim uslove da se uđe u neki proces promene Ustava, niti verujem da je to realno u narednim mesecima, možda čak i narednih dve, tri ili četiri godine, kazao je Pajtić.

On je naglasio da će sigurno, u procesu pridruživanja EU, Srbija morati da upodobi svoje pravne akte sa pravnim propisima EU i zaključio da će u jednom trenutku, u narednim godinama sigurno doći do promene Ustava.

Pajtić je ponovio da o toj temi u DS-u nije razgovarano i napomenuo da znanična inicijativa za promenu Ustava ne postoji, ali je dodao da Vrebalov ima pravo na svoje mišljenje o tome.
U krajnjoj liniji, ono nije pogrešno, ali u ovom trenutku mislim da nije realno i nije aktuelno, rekao je Pajtić.

Inicijativa koju je najavio Vrebalov u medijima, izazvala je i negativna reagovanja predstavnika opozicije u pokrajinskoj skupštini.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pajtić: Promena Ustava sad nije realna

Izvor: NaDlanu.com, 03.Jul.2013

Predsednik Vlade Vojvodine i zamenik predsednika DS Bojan Pajtić izjavio da mogućnost promene Ustava nije realna u narednim mesecima ili tri do četiri godine...Međutim, dodao je on, najviši državni akt će sigurno biti promenjen u procesu pridruživanja naše zemlje EU.Nakon izjave potpredsednika...

Nastavak na NaDlanu.com...

Sad hoće i republiku Vojvodinu

Izvor: Vesti-online.com, 04.Jul.2013, 14:04

Da li je posle odluke Saveta EU da Beogradu da zeleno svetlo za otpočinjanje pregovora o članstvu u EU na redu ustavno preuređenje Srbije? Ono koje bi i pravno-formalno izbacilo Kosovo i Metohiju iz ustavnog poretka Srbije, a Autonomnoj pokrajini Vojvodine dao veća ovlašćenja od onih koja joj propisuje...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.