Pad inflacije veći od očekivanja

Izvor: Beta, 31.Maj.2011, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pad inflacije veći od očekivanja

FRANKFURT, 31. maja 2011. (Beta-AP) - Inflacija je pala na godišnju stopu od 2,7 odsto u maju za 17 država koje za zajednički novac imaju evro, što je iznenadilo tržišta i uklonilo deo pritiska na Evropsku centralnu banku (ECB) da nastavi sa povećanjima kamatnih stopa.

Inflacija u evrozoni je pala sa aprilskih 2,8 odsto, saopštio je u utorak statistički ured EU, Eurostat. Pad je neočekivan za tržišta koja su predvidjala stopu od 2,8 odsto ili čak 2,9 procenta.

ECB je podigla svoju osnovnu kamatnu stopu za četvrt poena na 1,25 odsto u aprilu, i premerava kojom brzinom da nastavi sa povećanjima da bi sprečila jačanje inflacije kao posledice povećanja plata.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pad inflacije u zoni evra veći od očekivanja

Izvor: EMportal, 31.Maj.2011

Inflacija je pala na godišnju stopu od 2,7 odsto u maju za 17 država koje za zajednički novac imaju evro, što je iznenadilo tržišta i uklonilo deo pritiska na Evropsku centralnu banku (ECB) da nastavi sa povećanjima kamatnih stopa.

Nastavak na EMportal...

Pad inflacije u zoni evra veći od očekivanja

Izvor: Capital.ba, 31.Maj.2011

FRANKFURT, Inflacija je pala na godišnju stopu od 2,7 odsto u maju za 17 država koje za zajednički novac imaju evro, što je iznenadilo tržišta i uklonilo dio pritiska na Evropsku centralnu banku (ECB) da nastavi sa povećanjima kamatnih stopa. Inflacija u evrozoni je pala sa aprilskih 2,8 odsto,...

Nastavak na Capital.ba...

Inflacija u evrozoni snižena na 2,7 odsto

Izvor: Economy.rs, 31.Maj.2011

Inflacija u 17 članica zone evra je u maju opala na 2,7 odsto na godišnjem nivou, sa 2,8 odsto u aprilu, što je iznenadilo tržišta koja su očekivala stagnaciju ili čak porast na 2,9 odsto i ublažilo pritisak na Evropsku centralnu banku (ECB) za nastavljanje povećanja kamatnih stopa, pokazali...

Nastavak na Economy.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.