Otvoriti poglavlja

Izvor: Akter, 09.Maj.2015, 17:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoriti poglavlja

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak upozorio je danas da Srbija dočekuje Dan pobede nad fašizmom zapuštenih spomenika herojima, pokušajima prekrajanja istorijskih činjenica kako bi se izjednačila uloga četnika i partizana i uz delovanje fašističkih i neonacističkih grupa i pokreta, koje je zabranio Ustavni sud.

Srozala se, čak, na to da je na obeležavanju 70. godišnjice pobede nad fašizmom predstavlja osoba koja baštini tekovine poraženih kolaboracionističkih >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << snaga, saradnika okupatora i fašista koji su pobeđeni 9. maja 1945. godine, navodi se u pisanoj izjavi Čanka.

Čanak je naglasio da je antifašizam jedna od temeljnih vrednosti na kojima je izgrađena Evropska unija (EU) kojoj Srbija teži, kao i evropska Vojvodina koja je 31. jula 1945.

godine odlučila da se kao autonomna pokrajina priključi Srbiji.

Iskustva, potencijali i specifičnosti AP Vojvodine na putu Srbije ka evropskim integracijama su predugo nedovoljno iskorištena šansa.

Krajnji je trenutak da se to promeni u mesecima u kojima očekujemo da EU konačno otvori pregovaračka poglavlja sa Srbijom, poručio je Čanak.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.