Otvaranje poglavlja važno za investicije

Izvor: Akter, 18.Dec.2015, 21:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvaranje poglavlja važno za investicije

Konstatujući da sledi otvaranje poglavlja 23 i 24, koji se odnose na vladavinu prava i bezbednost, Svilanović je naglasio da ljudi mogu da vole ili ne vole Srbiju u EU, ali da je nemoguće da ne žele reformu pravosuđa i policije

Otvaranje prvih pregovaračkih poglavlja o priključenju Srbije Evropskoj uniji je veoma značajno, jer doprinosi ekonomskoj i političkoj stabilizaciji zemlje, ali i zato što predstavlja >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << Srbiju kao zemlju pogodnu za investiranje, istakao je danas generalni sekretar Saveta za regionalnu saradnju Goran Svilanović.

Svilanović je, u izjavi Tanjugu, ocenio da je otvaranje poglavlja važno ne samo za građane, već i za državnu administraciju, jer proces pridruživanja EU čini da “to nije više politička priča, već njihov svakodnevni posao”.

.

“I to čekam, nacionalni konsensus oko toga da se podrži vlada koja menja za dobrobit ljudi. To što je to i na putu ka Evropskoj uniji, to je u ovom trenutku manje važno. Važna je reforma jednog od najvećih problema koje imamo, a to je pravosuđe”, zaključio je Svilanović.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.