Otvaranje kancelarije Vojvodine u Briselu

Izvor: Studio B, 10.Okt.2011, 11:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvaranje kancelarije Vojvodine u Briselu

U Misiji Srbije u sedištu EU danas će biti otvorena kancelarija Vojvodine u Briselu čiji će glavni zadatak biti da doprinese što boljem korišćenju fondova EU i dolasku stranih investitora u našu zemlju.

"Najvažniji zadatak te kancelarije je da obezbedi što veće učešće pokrajine i lokalnih samouprava u fondovima EU, a istovremeno da obezbedi što veći priliv stranih investicija", objasnio je >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << predsednik pokrajinske vlade Bojan Pajtić.

Kancelarija će pružati logističku podršku firmama, gradovima i opštinama iz Vojvodine u ostvarivanju privrednih veza sa kompanijama EU, ali i obezbeđivati da što više stranih firmi dođe na područje Vojvodine i započne biznis u pokrajini.

Kancelarija Vojvodine u Briselu, koja je počela da radi krajem septembra, biće zvanično otvorena na osnovu dogovora koji su prošle jeseni postigli Pajtić i ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić.

Kancelariju će voditi direktor Fonda "Evropski poslovi" Predrag Novikov, a broj zaposlenih će se vremenom povećavati shodno obimu posla.

U Vladi Vojvodine su uvereni da će njen doprinos privrednom razvoju pokrajine daleko premašiti troškove funkcionisanja.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.