Otkazana poseta Federike Mogerini BiH

Izvor: BKTV News, 02.Mar.2017, 12:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkazana poseta Federike Mogerini BiH

Avion visoke predstavnice EU Federike Mogerini, koja je započela balkansku turneju u Podgorici, jutros nije mogao da sleti na Međunarodni aerodrom u Sarajevu usled vremenskih uslova, pa je poseta Bosni i Hercegovini otkazana.

"Zbog vremenskih uslova jutros u Sarajevu, visoka predstavnica EU za spoljne i bezbednosne poslove i potpredsednika Evropske komisije Federika Mogerini je nažalost morala da odloži posetu. Visoka predstavnica se nada da će što pre moći dogovoriti >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << novu posetu", saopšteno je iz Delegacije Evropske unije u BiH.

Mogerinijeva trebalo je  danas da se u Sarajevu sastane sa članovima Predsedništva Mladenom Ivanićem, Draganom Čovićem i Bakirom Izetbegovićem.

Ona je takođe trebalo da razgovara sa predsedavajućim Saveta ministara BiH Denisom Zvizdićem i ministrom spoljnih poslova Igorom Crnadakom.

Inače, Zvizdić je uoči sastanka sa Mogerini kazao da ona donosi veoma važne poruke za BiH, a to je da su vrata EU otvorena za BiH, ali i da ce od dinamike ispunjavanja uslova koji su postavljeni pred tu državu zavisiti brzina njenog pristupanja.

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Otkazana poseta Mogerinijeve Sarajevu zbog magle!

Izvor: Mondo, 02.Mar.2017

Otkazana je poseta visoke predstavnice EU Federike Mogerini Sarajevu, jer avion nije mogao da sleti na Međunarodni aerodrom u Sarajevu zbog magle...Foto: Getty Images/Guliver/Christopher Furlong..Ranije danas bilo je saopšteno da je će sastanak sa članovima Predsedništva biti pomeren, ali poslednjim...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.